Selasa, 12 Juni 2012

Keistimewaan Wanita SholehahWahai Wanita Sholehah,jangan risau tentang jodohmu kerana muslimin yang baik tidak akan terpaut pada wanita hanya kerana kecantikannya, pada bicara manja yang menggoda, pada bucuk rayu yang meruntuhkan imannya. Sesungguhnya lelaki itu pemimpin kepada wanita..

Andai belum tiba jodohmu, anggaplah adam yang kau nantikan itu sedang membina kepimpinannya bagi memimpin dirimu, kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya. Dan adam yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan dirimu..

Cintamu pada orang yg kau cintai & sayangi, titipkanlah.. titipkanlah pada Allah Azza Wa Jalla.. Sebab hanya Allah Azza Wa Jalla yang Maha Menjaga, dikala kau & dia saling berjauhan dikala kau & dia saling memendam rindu, ingin bertemu...

Allah Azza Wa Jalla menjaga dgn menenangkan hatimu melalui dzikir & tadabbur, Cintamu pada orang yg sungguh-sungguh kau sayangi, adalah milik-Nya....
kau jaga selalu Hatimu... tetaplah istiqomah..
InsyaAllah akan Indah pada waktunya... ^_^


Seorang lelaki berkata "Sampai kiamat gak bakalan ada Istri Solehah."

"Ya betul.. sampai kiamat gak bakalan ada Istri Solehah bagi lelaki yg tidak meyakini. Yg telah ditutupi mata hatinya sehingga tak mampu melihat wanita yg baik karena Allah hanya akan memberikan perhiasan terindah itu bagi hamba-Nya yg bertaqwa."

Maka jangan pernah menyalahkan wanita, karena jika memang sudah tidak ada Wanita Sholehah itu karena tidak ada lelaki sholeh yg mau membimbingnya."

Tidak ada komentar:

Posting Komentar